Facebook-gegevens verwijderen

Inloggen met Facebook

Wij bieden onze klanten de mogelijkheid om in te loggen op hun klantenaccount met hun Facebook-account.

Wanneer u de optie « Inloggen met Facebook » kiest, wordt u doorgestuurd naar de authenticatiedienst van Facebook, aangeboden door Meta Platforms Ireland Limited. Na uw toestemming kan Facebook bepaalde informatie aan ons doorgeven die nodig is voor uw identificatie en authenticatie, waaronder uw e-mailadres, naam en een aan uw Facebook-account gekoppelde identificatie, afhankelijk van de informatie en toestemmingen die daadwerkelijk door Facebook worden verstrekt.

Deze gegevens worden uitsluitend gebruikt om uw authenticatie mogelijk te maken, uw klantenaccount aan te maken of eraan te koppelen, het inloggen te vergemakkelijken en de toegang tot uw account te beveiligen.

Wij gebruiken inloggen met Facebook niet om inhoud op uw Facebook-profiel te plaatsen en hebben geen toegang tot uw berichten, privéberichten, vriendenlijst of andere informatie in uw Facebook-account die niet nodig is voor de werking van de authenticatiedienst.

Het gebruik van Facebook Login houdt ook in dat bepaalde gegevens rechtstreeks door Meta worden verwerkt. Deze verwerkingen worden uitgevoerd overeenkomstig de voorwaarden en het privacybeleid van Meta.

U kunt de koppeling tussen Facebook en onze dienst op elk moment beheren of verwijderen via de instellingen van uw Facebook-account, in het gedeelte over apps en websites.

  • Verwijdering van aan Facebook gekoppelde gegevens

U kunt op elk moment verzoeken om verwijdering van de persoonsgegevens die wij hebben ontvangen en bewaard in het kader van uw gebruik van de functie « Inloggen met Facebook ».

Neem hiervoor contact met ons op via service.clients@cbd-certified.com en vermeld het e-mailadres dat aan uw klantenaccount is gekoppeld. Geef daarbij aan dat uw verzoek betrekking heeft op de verwijdering van gegevens die verband houden met Facebook Login.

Na controle van uw verzoek verwijderen wij de betreffende gegevens waarvan het bewaren niet langer noodzakelijk is, met uitzondering van gegevens die wij wettelijk moeten bewaren, met name om te voldoen aan onze boekhoudkundige, fiscale, contractuele of wettelijke verplichtingen.

De verwijdering van gegevens die rechtstreeks door Meta worden bewaard, moet bij Meta of via de instellingen van uw Facebook-account worden uitgevoerd.

  • Inloggen met Facebook uitschakelen

U kunt de aan onze applicatie verleende toestemming ook rechtstreeks via uw Facebook-account intrekken. Door deze toestemming te verwijderen, kunt u Facebook niet langer gebruiken om u bij onze webshop te authenticeren. Dit hoeft niet noodzakelijkerwijs te leiden tot verwijdering van uw klantenaccount of van gegevens die wij voor andere rechtmatige of wettelijke doeleinden moeten bewaren.